Runningtherapie

Een bijzondere vorm van therapie is runningtherapie, waarbij bewegen en ademhalen centraal staan. Naast het voeren van gesprekken zet ik (snel)wandelen en hardlopen in als methode van herstel. Met behulp van ademhalingsoefeningen, zowel in rust als tijdens inspanning, onderzoeken we jouw ideale bewegingsmodus. Samen maken we een persoonlijk stappenplan en schema.

Tijdens de eerste afspraak doen we een ademhalings- en hartcoherentiemeting en desgewenst een inspanningstest. Hierbij meten we jouw conditie en bepalen we jouw optimale inspanningsintensiteit. 

Runningtherapie vindt bij mij één-op-één plaats. Soms als aanvulling op psychotherapie, soms als coachingstraject, waarbij je graag buiten en in beweging jouw vragen onderzoekt. Het traject bestaat uit een totaal van 10 therapiesessies, waarbij we één keer per week afspreken. 

Indicaties voor runningtherapie zijn: depressie, depressieve gevoelens, stemmingswisselingen, angststoornissen, stress en spanningsklachten en psychosomatische klachten.

Voor de ontwikkel- en levensvragen in beweging neem contact met mij op.